À voir autour
Voir plus
Ouvrir
Fermer
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter

Oups... Il semblerait que Cirkwi n'ait pas l'autorisation d'utiliser votre position.

Bezoek het Gallo-Romeins Museum en het verre verleden laat je nooit meer los!

Voir sur mobile
Partager

Description


Met meer dan 100.000 bezoekers per jaar is het Gallo-Romeins Museum, gelegen in de oudste stad van België, één van de belangrijkste archeologische musea van de Euregio. In 2011 werd het museum verkozen tot ‘Europees museum van het jaar’, Europa’s belangrijkste erkenning voor musea.

In de permanente tentoonstelling van het Gallo-Romeins Museum ontdek je het veelzijdige verhaal van de mens in de regio, van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd. Je maakt er kennis met de grote omwentelingen en kijkt naar meer dan 2000 objecten uit de eigen collectie, mooi uitgelicht en gepresenteerd in een verrassende scenografie van Niek Kortekaas en De Gregorio & Partners.

Educatieve films, maquettes en levensechte figuren brengen lang vervlogen tijden tot leven. Lees de heldere boodschappen, geniet samen met jouw kinderen van leerrijke animaties en interactives of reserveer een bekwame gids voor een fascinerende rondleiding. Je ontdekt dat een samenleving nooit toevallig functioneert zoals ze functioneert. Dat er redenen zijn waarom een cultuur is wat ze is, mensen doen wat ze doen en zijn wie ze zijn. ‘Wat volgt, staat altijd in verband met wat eraan voorafging’: de Romeinse keizer- filosoof Marcus Aurelius zei het vroeger al. Vandaag is het ons motto.

Eén ding is zeker: bezoek deze permanente tentoonstelling en het verre verleden laat je nooit meer los. Meer nog, je kijkt voortaan met heel andere ogen naar het heden.

Informations techniques

Lat, Lng
50.78135775.4662088
Coordonnées copiées
Altitude
0 m
État incertain
Point d'intérêt mis à jour le 18/08/2016
Ce point d’intérêt n'a pas été mis à jour récemment, ce qui pourrait compromettre la fiabilité de ces informations. Nous vous recommandons de vous renseigner et de prendre toutes les précautions nécessaires. Si vous en êtes l'auteur, vérifiez vos informations.

Profil altimétrique

Auteur de la donnée

Notes et avis

À voir autour
Voir plus
Ouvrir
Fermer
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Prudence !
Nous n'avons pas d'information sur la difficulté de ce circuit. Il se pourrait que vous ayez quelques surprises en chemin. Avant de partir, n'hésitez pas à vous informer un peu plus et à prendre toutes les précautions nécessaires. Bonne balade ! 🌳🥾