Déjà inscrit ? Connectez-vous
Slagerij "Maison Lefebvre et Fils"
Slagerij "Maison Lefebvre et Fils"
Slagerij "Maison Lefebvre et Fils"

Slagerij "Maison Lefebvre et Fils"

Crédit : Geopark Famenne-Ardenne

Maison Lefebvre et Fils is partner van het Geopark Famenne-Ardenne. Onze partners krijgen het label "Geopark Famenne-Ardenne", een door de UNESCO erkend gebied.

Wat houdt uw activiteit in?

“Maison Lefebvre et Fils is een slagerij, een vleeswarenwinkel en ook een traiteurdienst. Wij werken ambachtelijk, nu al drie generaties lang. Onze producten zijn voor het overgrote deel lokaal en wij passen traditionele fabricagemethodes en recepten toe. Onze vleeswarenproducten roken we met een traditionele roker van meer dan 80 jaar oud.”


Wat motiveerde u voor het keurmerk ‘Famenne-Ardenne Unesco Global Geopark’?

“De zuiver ambachtelijke werkfilosofie die we al drie generaties lang hanteren, strookt volledig met de spirit van het Geopark. Wij bieden inderdaad al sinds 1952 Waalse en bij voorkeur zeer lokale producten aan, die volgens honderdjarig vakmanschap be- en verwerkt worden. Onze grote motivatie is bezoekers doen kennismaken met ambachtelijke kwaliteitsproducten waaruit al de vakkunde van onze mooie streek spreekt.”


Hanteert u een aanpak van duurzame ontwikkeling en milieuverantwoorde werkwijzen?

“In onze zaak gebruiken we zo vaak mogelijk groene energie. We doen een beroep op een gespecialiseerd bedrijf om al ons afval te sorteren. We werken met lokale producenten en zijn ambassadeurs van het korte circuit en van de traditionele en ambachtelijke knowhow. En tot slot zetten wij ons ook in voor de lokale gemeenschap van Wellin, want wij werken mee aan en sponsorden het Carnaval van Wellin.”


Benjamin Lefebvre, bedrijfsleider

Gegevens:

rue de Beauraing, 182B

6920 Wellin

084 38 83 59

info@boucherielefebvre.com

boucherielefebvre.com

Infos techniques

182 Rue de Beauraing
6920 Wellin
Lat : 50.082095Lng : 5.1128268
247 m
1 an