Déjà inscrit ? Connectez-vous
Sint-Egidius intra muros (Sint-Gillis-Binnenkerk)

Sint-Egidius intra muros (Sint-Gillis-Binnenkerk)

Crédit : Wikipedia

Tijdens de eerste helft van de 13de eeuw kwam een deel van de huidige gemeente Sint-Gillis, toen Zwijveke geheten, binnen de stadsmuren te liggen. Voorlopig gebruikte de gemeente intra muros de kapel van het
gewezen Sint-Gillishospitaal als parochiekerk. Er werd een volwaardige kerk gebouwd in de loop van de 13de en 14de eeuw. De toren werd in 1440 verhoogd maar nooit afgewerkt. Ten gevolge van de bevolkingsgroei besloot men de kerk in de 18de eeuw uit te breiden.
De volledige benedenkerk werd afgebroken en heropgebouwd. De 15de-eeuwse toren en koor bleven behouden. Dit verklaart de afwijkende oriëntering van het oude gedeelte van de kerk tegenover de rest van het gebouw.

Te bezoeken: elke dag 9u-12u

Voor een bezoek aan het Zwijvekemuseum wijkt u even af van de fietsroute. Ga het Heldenplein over en de Nijverheidsstraat in tot aan het museum.

Infos techniques

70 Brusselsestraat
9200 Dendermonde
Lat : 51.0271Lng : 4.10042
0 m
2 ans

Les hébergements à proximité

En poursuivant votre visite, vous acceptez l'utilisation de cookies permettant d'améliorer votre navigation. Pour en savoir plus, cliquez ici. Vous avez également la possibilité de refuser la publicité personnalisée.