Déjà inscrit ? Connectez-vous
image utilisateur
Chaussée dse Tirlemont 508 A
1370 Jodoigne
3210812507
http://www.openchurches.be
m.huynen@eglisesouvertes.be
Onze-Lieve-Vrouw met Kindkapel

Onze-Lieve-Vrouw met Kindkapel

Gelegen op de hoek met Bochten.
Volgens kadasterarchief in 1874 gebouwd in opdracht van Adolphe Baeten en zusters, eigenaars van de nabijgelegen vroegere maar thans sterk verbouwde hoeve (nu nr. 32).Schuin op de straathoek ingeplante kapel met rechthoekige plattegrond, onder zadeldak in oegstgeesterpannen.
Witgeschilderde bepleisterde spaarvelden tussen uit rode en gesinterde baksteenstroken bestaande lisenen voorzien van knipvoegen en geplaatst op een natuurstenen basement. Voor- en achtergevel gekenmerkt door mijtervormig spaarveld onder puntige top met betegeld aandak. Steekboogvormige deuropening met groengeschilderde vleugeldeur voorzien van deurknop en twee getraliede deurlichten. Rondboogvormige vensters in de zijgevels binnen een gesinterde baksteenomlijsting.Interieur onder blauwgeschilderd tongewelf, zwarte tegelvloer en 20ste-eeuwse wandlambrisering.
Altaar met offerblok en getrapte altaarconsole waarop polychrome beelden, onder meer centraal een beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind, rechts geflankeerd door lantaarn. Geschilderd antependium met opschriften "Tot U Moeder Gods, hebben/ wij geroepen, en door U is/ ons Gods hulp toegekomen." en "H. Maria, help de ongelukkigen/ versterk de kleinmoedigen/ verkwik de bedroefden."

Infos techniques

32-66 Zavelstraat
9230 Wetteren
Lat : 51.016535986517Lng : 3.865948319049
0 m
9 ans