Déjà inscrit ? Connectez-vous
de Thiérache
Deze route brengt u in een aantal karakteristieke dorpen van de Thièrache. U fietst een gedeelte van de prachtige Vallée du Thon.

Deze route brengt u in een aantal karakteristieke dorpen van de Thièrache. U fietst een gedeelte van de prachtige Vallée du Thon.

Voor het hotel gaat u rechtdoor de D977 op richting Charleville-Mézières. Onderaan meebuigen met de bocht naar rechts en het dorp uitklimmen. Net voorbij de begraafplaats gaat u rechtsaf naar Aprèmont . In het dorp verderop rechtsaf naar Rouvroy. In Rouvroy na de kerk rechts de D550 op richting Vaux les Rubigny. Bij het volgende kruispunt in het dorp gaat u rechtdoor richting Mainbraisson en Grandrieux. U komt uit in Grandrieux. Aan het einde van de weg (bij de wasplaats) rechts aanhouden en op de y-splitsing meteen links naar Resigny. Aan het einde van de weg linksaf –rue de l’école-, vervolgens rechtsaf en daarna links aanhouden -rue de Juifs-. Op de y-splitsing rechts aanhouden richting o.a . Blanchefosse. Aan het einde van de weg linksaf. U rijdt nu door het gehucht Gatreux en aansluitend door Le haut Chemin. Vervolg de D530 naar Blanchefosse. In Blanchefosse gaat u bij de kerk rechtsaf de D10 op richting La Férée en Liart. U fietst door tot de watertoren.
Hier kunt u kiezen voor de verlenging.
U vervolgt de D236 dan rechtdoor door de gehuchten Les Petits Caillaux en les Grands Caillaux. U komt aan in La Férée . Daar gaat u linksaf de D36 op. Die rijdt u door tot in Aouste. U steekt de D27 over en voor de Mairie vervolgt u de D36 rechtsaf –rue de la Gironde-. Verderop gaat u linksaf naar Prez en Antheny. In Prez gaat u voor de brug linksaf en volgt de D34 richting Estrebay en Champlin. In Estrebay gaat u linksaf de D34 op richting Champlin. Even verder buigt u met deze ‘route de Champlin’ mee naar rechts en daalt het dorp uit. In Champlin
steekt u de D877 over. Aan het einde gaat u linksaf (D34) en komt u aan in Antheny. Hier gaat u linksaf richting Château de Fontenelle .Even verderop naar rechts richting Fontenelle en Bossus. U komt langs het kasteel van Fontenelle en vervolgt de weg tot in Bossus-lès-Rumigny. In Bossus-lès-Rumigny gaat u rechtsaf de D10 op richting Fligny en Signy-le-Petit. U volgt even de D10 en na 200m gaat u linksaf de D31 op richting Hanappes. In Hanappes gaat u rechtsaf de D27 richting Aubenton.
Hier pakt u de basisroute weer op bij de .

Kiest u niet voor de verlenging, dan gaat u na de watertoren linksaf naar RumignyIn Rumigny gaat u aan het eind van de weg linksaf over de doorgaande weg door het dorp. Op het kruispunt gaat u rechtdoor richting Hannappes en Aubenton.
U komt in Hannappes en u rijdt door Logny-lès-Aubenton om vervolgens aan te komen in Aubenton.
Daar gaat u linksaf en meteen weer links richting Brunehamel. Na de spoorbrug gaat u meteen rechts naar Hurtebise. Op een splitsing houdt u rechts aan richting Le bois Cabonnet en Monplaisir. U negeert zijwegen en vervolgt de weg tot in Iviers. Aan het einde van de weg in Iviers gaat u linksaf, vervolgens steekt u het kruispunt over naar Dohis. In Dohis gaat u rechtsaf richting Parfondeval en de eerste weg links. Even verderop houdt u links aan richting Parfondeval. U vervolgt de weg door het gehucht Louvet en komt aan het eind van de weg uit aan de rand van het dorp Parfondeval. Als u Parfondeval wil bezoeken gaat u linksaf, zoniet dan gaat u rechtsaf richting Archon. Verderop op een y-splitsing houdt u rechts aan en in het gehucht Ognies gaat u links. In Archon gaat u bij de kerk linksaf naar Rozoy-sur-Serre.

65 km
5 h
max. 279 m
min. 134 m
0 m
0 m

Profil altimétrique

Point de départ

02360 Rozoy-sur-Serre
Lat : 49.70972Lng : 4.12897
1 an

1 informations complémentaires

Thièrache en Ardennen

U passeert regelmatig de grens tussen 2 departementen: Aisne en Ardennen