To see around
See more
Open
Close
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show

Oups... It would appear that Cirkwi does not have permission to use your location.

Kerk Saint-Pierre – Beausaint

Kerk Saint-Pierre – Beausaint
Kerk Saint-Pierre – Beausaint
Kerk Saint-Pierre – Beausaint
Kerk Saint-Pierre – Beausaint
Credit : Open Churches

Description

Prachtige gepolijste contouren van deze kleine neogotische kerk, het is origineler dan het lijkt … De fijne bogen zijn geschilderd in mauve en paars en benadrukken met zo’n lichtheid het lage spitsgewelf dat het lijkt of dat ze met een pennenstreek zijn getekend. Een uitgesproken kleur (weliswaar liturgisch), die ook opgenomen is in de kussens van de stoelen.
De enkele beelden vallen op de onberispelijke achtergrond sierlijk op, waaronder een Sint Pieter die de sleutels van het paradijs vasthoudt. Rechts van het koor hangt een Christus aan het kruis getekend door expressieve pijn, het is te danken aan het talent van een, in de regio bekende, beeldhouwer uit de 16e eeuw: de Maître van Waha. Het retabel van het hoofdaltaar, met de voorstelling van de passie van Jezus en de muziek spelende engelen, is ook een bezichtiging waard.
De ramen met de beeltenis van de in de regio vereerde heiligen, het orgel en het kleine altaar rechts van het koor, herinneren ons eraan dat er altijd gulle gevers zijn die onze kerken verrijken.
Als u naar buiten gaat, bekijkt u dan goed de grote steen die nu als drempel dient: het is een zeer oude grafsteen van de familie de Coppin, de voormalige landvoogden van het dorp. Er zijn nog maar vier wapenschilden op het oppervlak te herkennen. De kapel van de familie Halleux-Ryelandt op de begraafplaats, roept nog steeds herinneringen op van de gassen die gebruikt werden in de loopgraven van 1914-18.

Technical information

Updated at : 05/03/2019
Rue du Monument à Beausaint
6980 La Roche-en-Ardenne
Lat : 50.1694219Lng : 5.5528915
370 m

Altimetric profile

Additional information

Geopend

Tussen 15/06 en 15/09 op vrijdag, zaterdag en zondag
van 10.00 tot 18.00 uur

Voortzetting van de autoroute "Niets is te mooi voor een kerk"

Daal af naar La Roche-en-Ardenne via de oude weg naar het oosten van het dorp (gesloten in de winter), voorbij de oude lindeboom, en sla bij de Y-splitsing linksaf.
Variant: neem de weg die recht naar het noorden gaat tot aan de N833.

Voortzetting van de fietsroute "Elk dorp zijn eigen kerk"

Vervolg de hoofdstraat door het dorp in oostelijke richting, ga langs het monument en rond de grote linde en blijf in dezelfde richting rijden tot dat u het dorp verlaat. U rijdt terug naar de parkeerplaats in La Roche-en-Ardenne via de Veille Route de Beausaint.

Data author

Image Open Churches
proposed by Open Churches
Chaussée dse Tirlemont 508 A 1370 Jodoigne Belgique

Ratings and reviews

To see around
See more
Open
Close
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show