To see around
See more
Open
Close
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter

Oups... It would appear that Cirkwi does not have permission to use your location.

Kapel Saint-Hubert – Herlinval

Kapel Saint-Hubert – Herlinval
Kapel Saint-Hubert – Herlinval
Kapel Saint-Hubert – Herlinval
Credit : Open Churches

Description

Het is in de eerste plaats de omgeving van deze kleine kapel gemaakt van schist en breuksteen, die u zal betoveren: een kleine groene wei omgeven door een lage muur, een nabijgelegen beekje, een bank om op te zitten en het landschap en de dorpshuizen te mogen beschouwen.
De kapel werd in 1627 gebouwd door de edele heer Jean de Herlinval, ritmeester van de hertog van Alva (landvoogd van de Nederlanden voor koning Filips II van Spanje). Bovenop staat een kleine achthoekige klokkentoren versierd met een smeedijzeren kruis met een staf en een sleutel, waarschijnlijk een symbool van de abdij van Saint-Hubert. Binnen staat het 17e eeuwse polychrome, barokke hoogaltaar. Hierin bevindt zich een reproductie van een zeer bewogen Maagd met het Kind van de Maître van Waha (die staat in de kerk Saint-Rémy van Ortho), evenals een kleine gebeeldhouwde groep die de “Pamoison van Maria” (het flauwvallen van de moeder van Jezus) aan de voet van het kruis voorstelt. Vier andere beschilderde beelden herinneren aan de verering van Sint Hubertus, de patroonheilige van de kapel, van Sint Anna (reproductie van een van de oudste voorwerpen in het gebouw), van Sint Jozef en van de heilige Sint Eligius (beschermheilige van de hoefsmeden).
Tot voor kort werd in geval van storm de klok van de kapel geluid. Volgens de overlevering hield dit het slechte weer weg.
Tijdens periodes dat de kapel gesloten is, laat een kleine opening in de deur nog steeds zien hoe het er van binnen uitziet.

Technical information

Updated at : 05/03/2019
88 Herlinval
6983 La Roche-en-Ardenne
Lat : 50.1142627Lng : 5.6386685
363 m

Altimetric profile

Additional information

Geopend

01/06-30/09: elke dag van 10.00 tot 16.00 uur

Voortzetting van de autoroute "Kerken in de Ardennen door de eeuwen heen"

Ga omhoog naar Warempage en doorkruis het dorp, ga dan verder naar het noordwesten voor 3,2 km richting La Roche, tot aan de kruising met de N834 (Hubermont). Op het kruispunt met de N834 slaat u rechtsaf door het dorp, richting Maboge, en rijdt u 1,5 km door naar het noordoosten.
Sla linksaf richting Maboge en laat je door het bos naar beneden gaan naar de bodem van de Ourthe vallei. In de vallei gaat u rechtsaf en steekt u de brug over, tot aan de Saint-Roch kapel.

Voortzetting van de fietsroute "Schist en zandsteen"

Ga twee keer rechtsaf en dan linksaf de N834 op naar Ortho. Stop daar voor een bezoek voor de mooie kerk Saint-Rémy.

Voortzetting van de wandeling "Heilige gronden"

Verlaat het dorp in oostelijke richting, steek de N834 over en sla linksaf en neem dan de eerste straat rechts naar het dorp Mousny.

Data author

Image Open Churches
proposed by Open Churches
Chaussée dse Tirlemont 508 A 1370 Jodoigne Belgique

Ratings and reviews

To see around
See more
Open
Close
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter
Consulter