Already registered ? Log in
Kerk Saint-Lambert – Buisson
Kerk Saint-Lambert – Buisson
Kerk Saint-Lambert – Buisson
Kerk Saint-Lambert – Buisson

Kerk Saint-Lambert – Buisson

Credit : Open Churches

Het dorp Buisson wordt zeer gewaardeerd door wandelaars, fietsers en jagers.
De kerk, al van verre herkenbaar doordat de zon schittert op het witte pleisterwerk, is gastvrij en het gehele jaar geopend. Het werd gebouwd in het begin van de 19e eeuw, maar er zijn elementen van het interieur die dateren uit de vorige eeuw.
Het gebouw is van binnen net zo licht als van buiten. Het barokke hoogaltaar, wit met grijze omlijstingen, trekt de aandacht met een kleurrijke doek dat boven de tabernakel hangt. Een moderne compositie, bestaande uit rood, bruin en geel, waarin Jezus de zielen van de mensheid bevrijdt van de dood.
Links en rechts van het altaar staan de beelden van Sint Anna en Sint Lambertus. Het zijn mooie terracotta tegels uit het midden van de 19e eeuw. Zeer opvallend zijn de twee “reliekschrijnen-monstransen”. Ze hebben een vorm van een hoge gevederde hoed, die getuigen van de verering aan de relikwieën van de heiligen. Op de biechtstoel herinnert een oog in een driehoek omgeven door stralen de gelovigen eraan dat “God alles ziet”.
Voordat u de kerk verlaat, bekijkt u dan eerst nog de kruisweg die net na de oorlog is gemaakt. De mannen die Jezus arresteren worden afgebeeld met een soldatenhelm en een geweer in de handen. Ziet u ook de twee langen touwen van de klokken die hangen in het voorportaal, in afwachting, klaar om bediend te worden.

Infos techniques

25 Buisson
6983 La Roche-en-Ardenne
Lat : 50.1453Lng : 5.60216
1 year

3 informations complémentaires

Geopend

10/01-31/12: elke dag van 10.00 tot 18.00 uur

Voortzetting van de autoroute "Kerken in de Ardennen door de eeuwen heen"

Neem de weg die omhoog gaat naar het westen, voor de ingang van de kerk, richting het dorp Hives.

Voortzetting van de fietsroute "Schist en zandsteen"

Volg de weg van Thimont in noordoostelijke richting tot aan de N834, ga dan linksaf richting La Roche-en-Ardenne, en doorkruis de bossen en velden tot aan het vertrekpunt.
Laat u zich daar verwonderen door de kerk Saint-Nicolas in La Roche-en-Ardenne.

Storyguides nearby

Be the first to comment !

By going on your visit, you accept the use of cookies improving your navigation. Click here to know more. You can also refuse personalized ads.