To see around
See more
Open
Close
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show

Oups... It would appear that Cirkwi does not have permission to use your location.

Description
Map
Ratings and reviews
See around

Barnens Jamtli - Jamtli Öppna förskola

Barnens Jamtli - Jamtli Öppna förskola

Description

Barnens Jamtli - Jamtli Öppna förskola

Hackåsgården med inredning som gestaltar år 1895 är Barnens Jamtli i området. Här är fullt av lek och lär kring barns vardag, fest, sysslor och lek som den såg ut under 1890-talet.

I det stora rummet till höger finns ett genuint bondkök som det kunde se ut år 1895. Här kan barnen hjälpa till med allehanda sysslor som barn gjorde förr: mal kaffe, hugg socker, sköt om lindebarnen i vaggan, baka rullrån, bär in ved, mangla, diska och mycket annat. 

I rummet mitt emot finns en hel leksal med små lekmiljöer där barnen genom fantasilekar kan lära sig mer om historia. Här finns en liten köksdel, dockor, gammeldags leksaker, gamla gåvagnar, en liten handelsbod i miniformat där man kan leka affär och ett litet postkontor. 

Ute på gården fortsätter leken i lekladugården full med trädjur som barnen kan ta hand om, ett höhopp, käpphästar, hopprep, en snickarbod fylld med material, en fullstor härs och vagn att låtsas köra och mycket annat. 

Varje dag kl 13 under Historieland händer det något alldeles speciellt på Hackåsgården. Då kan alla barn följa med på tidsresa! Med hjälp av det magiska locket hamnar vi mitt i nödåret 1785, blir Amerikaemigranter 1895, reser på barnkollo 1942 eller något annat spännande. 

Vintertid är Hackåsgården en Öppen förskola fylld med lek, sångstund, sagosamling, tidsresor och härlig samvaro för alla barn och deras föräldrar/morföräldrar. Tider och program hittar du på Jamtlis hemsida.

www.jamtli.com/oppna-forskolan/

 

Technical information

Updated at : 11/09/2021
Lat : 63.1875498Lng : 14.6355951

Altimetric profile

Ratings and reviews

To see around
See more
Open
Close
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show