Déjà inscrit ? Connectez-vous
Gröna vågen-torpet år 1975

Gröna vågen-torpet år 1975

Gröna vågen-torpet år 1975

Året är 1975 och människorna lever bekvämt i ett välfärdssamhälle med hög konsumtionen. Allt fler flyttar till städerna och industrin. Samtidigt har den moderna livsstilens baksidor börjat dyka upp. Oljekris, miljöproblem, kalla kriget, svältande u-landsbarn… Alla är inte lika positiva till det moderna samhället och under 1970-talet uppstår en "grön våg" av människor som genom en alternativ livsstil vill hitta en bättre väg närmre naturen..

Det unga paret i denna stuga har valt just en sådan alternativ livsstil och har från storstaden flyttat ut på landet till ett litet torp utanför Myrviken. Lasse Pettersson studerar på socialhögskolan ”Sopis” i Östersund och hans sambo Lena Tegnér jobbar inom hemtjänsten. De väntar barn och drömmer om en sundare livsstil på landet utan en massa prylar och energislukande maskiner. De arbetar för en rättvisare värld och är vänstersympatisörer. I det lilla torpet utanför Myrviken vill de förverkliga sin dröm och är i full färd med att lära sig om djur, odling och hantverk.

”Gröna vågare” är inget som Lena och Lasse själva vill kalla sig. De är ju varken några extremer som försöker klara sig helt på gammeldags självhushåll eller några drogromantiska hippies! Men de kan hålla med om att de som många andra som kallas gröna vågare är kritiska mot kommersialismen och vill leva i samklang med naturen.

Infos techniques

Lat : 63.1870538Lng : 14.6367655
0 m
2 ans

Les Storyguides à proximité

Les hébergements à proximité

En poursuivant votre visite, vous acceptez l'utilisation de cookies permettant d'améliorer votre navigation. Pour en savoir plus, cliquez ici. Vous avez également la possibilité de refuser la publicité personnalisée.