Déjà inscrit ? Connectez-vous
Villan 1975

Villan 1975

Året är 1975 och människorna lever i ett tryggt välfärdssamhälle. Konsumtionen är hög och man kan låna och spendera som aldrig förr. Samtidigt börjar den moderna livsstilens baksidor dyka upp. Oljekris, miljöproblem, kalla kriget, svältande u-landsbarn… Med TV:n kommer världen in i svenskarnas vardagsrum och många engagerar sig och tar ställning.

I en den här alldeles nybyggda villan i Odensala bor familjen Söderberg i 1970-talets moderna tillvaro med bil, TV och bekvämligheter. Pappa Sven-Olof arbetar som major vid I5 i Östersund och mamma Birgitta är sjuksköterska.
15-årige Micke drömmer om en egen moppe. 14-åriga Lotta läser Min häst och hänger i stallet. Sladdbarnet, Matte, som är 5 år, går på dagiset Tröskan.

Familjen bor i Odensala som är ett av de nyare bostadsområdena i Östersund. Birgitta och Sven-Olof har funderat länge innan de beslutade sig för att låna pengar till husbygget och nya möbler från IKEA. Men eftersom de båda förvärvsarbetar och det är så många som lånar har de slagit till. Det känns nytt och spännande att bo i det nya huset. Bara nu inte oljekrisen gör att de får ångra sig…

Infos techniques

Lat : 63.1870538Lng : 14.6367655
0 m
2 ans

Les Storyguides à proximité

Les hébergements à proximité

En poursuivant votre visite, vous acceptez l'utilisation de cookies permettant d'améliorer votre navigation. Pour en savoir plus, cliquez ici. Vous avez également la possibilité de refuser la publicité personnalisée.