To see around
See more
Open
Close
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show

Oups... It would appear that Cirkwi does not have permission to use your location.

Description
Map
Ratings and reviews
See around

Villan 1975

Villan 1975

Description

Året är 1975 och människorna lever i ett tryggt välfärdssamhälle. Konsumtionen är hög och man kan låna och spendera som aldrig förr. Samtidigt börjar den moderna livsstilens baksidor dyka upp. Oljekris, miljöproblem, kalla kriget, svältande u-landsbarn… Med TV:n kommer världen in i svenskarnas vardagsrum och många engagerar sig och tar ställning.

I en den här alldeles nybyggda villan i Odensala bor familjen Söderberg i 1970-talets moderna tillvaro med bil, TV och bekvämligheter. Pappa Sven-Olof arbetar som major vid I5 i Östersund och mamma Birgitta är sjuksköterska.
15-årige Micke drömmer om en egen moppe. 14-åriga Lotta läser Min häst och hänger i stallet. Sladdbarnet, Matte, som är 5 år, går på dagiset Tröskan.

Familjen bor i Odensala som är ett av de nyare bostadsområdena i Östersund. Birgitta och Sven-Olof har funderat länge innan de beslutade sig för att låna pengar till husbygget och nya möbler från IKEA. Men eftersom de båda förvärvsarbetar och det är så många som lånar har de slagit till. Det känns nytt och spännande att bo i det nya huset. Bara nu inte oljekrisen gör att de får ångra sig…

Technical Information

Lat, Lng
63.189126814.637679
Coordinates copied
Altitude
0 m
Uncertain state
Point of Interest updated on 24/04/2021
This point of interest hasn't been updated recently, which could compromise the reliability of this information. We recommend that you inquire and take all necessary precautions. If you're the author, please verify your information.

Altimetric profile

Ratings and reviews

To see around
See more
Open
Close
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Caution!
We have no information on the difficulty of this circuit. You may encounter some surprises along the way. Before you go, please feel free to inquire more and take all necessary precautions. Have a good trip! 🌳🥾