To see around
See more
Open
Close
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show

Oups... It would appear that Cirkwi does not have permission to use your location.

Description
Map
Ratings and reviews
See around

Macken år 1956

Macken år 1956

Description

Macken år 1956

Bilismen utvecklas snabbt under 1950-talet och överallt växer bensinstationer upp. Med en stilfull honnör tas du emot av servicepersonalen och självklart sköter de tankning, putsning av vindrutan och kollar olja och luft åt dig. Det är det gifta paret Ragnar och Majken som förestår stationen och oftast är det Majken som tar hand om kunderna i macken medan Ragnar sköter bilverkstaden. Så skulle bilen behöva lagas så är du i goda händer. Och behöver du en ny bil finns närbelägna Wikanders som säljer både SAAB och Volvo. För en säker trafik inbjuds barnen till trafikskola. 

1950-talet är en tid av framtidsoptimism, ekonomiskt uppsving och folkhemsbygge. I Sverige spinner de industriella hjulen. Här i Jämtland lever dock flertalet ännu ganska traditionellt av jord och skog men moderniseringar och motoriseringen börjar komma igång med hjälp av statliga bostadslån och ökad levnadsstandard. Många har egen bil och far på bilsemester. Samtidigt innebär utvecklingen att allt färre kan försörja sig på traditionellt vis. Efter år med befolkningstillväxt har avfolkningen på landsbygden nu börjat och många unga drömmer om ett modernt liv i städerna och inom industrin.

Ungdomskulturen föds också vid denna tid. Från USA strömmar nya influenser in i landet med rockmusik, mode, mat och dryck och konsumtion. Den lokala kiosken är den naturliga träffpunkten där man kan äta en ”hot dog” och skvallrar om de stora stjärnorna i Hollywood.

Technical information

Updated at : 24/04/2021
Lat : 63.1881783Lng : 14.6366812

Altimetric profile

Ratings and reviews

To see around
See more
Open
Close
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show