Déjà inscrit ? Connectez-vous
Mariefred

Mariefred


 

Det är framförallt två faktorer som gjort att Mariefred har uppstått just här, slottet Gripsholm och klostret Pax Mariae (som betyder Marias fred och givit staden dess namn). Av klostret finns numera inga lämningar ovan jord, medan slottet i desto högre grad dominerar sin omgivning. I slottet förvaras bl a en av Europas största porträttsamlingar.

Fin miljö i gammal anda

Man bör naturligtvis inte bli så tagen av slottet att man inte ser staden med sin välbevarade trähusbebyggelse. Somliga går att besöka, t ex det mer än 200 år gamla Rådhuset som uppfördes på befallning av Gustav III, Callanderska gården som idag är hembygdsmuseum och det vackra värdshuset som byggdes som strumpfabrik på 1700-talet. I Gripsholms kungsladugård finns idag Grafikens hus.

I Mariefred ska man inte ha bråttom utan ströva omkring i de små kvarteren, handla i de små välsorterade specialbutikerna, besöka konstgallerier, äta god mat och njuta av idyllen.

Ångbåt och ångtåg

Till och från Mariefred tar man sig lämpligen med ångbåt, snabbtåg och ångtåg. Under sommaren går s/s Mariefred mellan Stockholm - Mariefred och på sträckan Läggesta -Mariefred kan man efter en snabb transport från Stockholm eller Eskilstuna/Örebro, uppleva hur det var att åka tåg förr med museijärnvägen ÖSLJ.

Infos techniques

Lat : 59.2594727Lng : 17.2230516
0 m
4 ans

Les hébergements à proximité

En poursuivant votre visite, vous acceptez l'utilisation de cookies permettant d'améliorer votre navigation. Pour en savoir plus, cliquez ici. Vous avez également la possibilité de refuser la publicité personnalisée.