To see around
See more
Open
Close
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show

Oups... It would appear that Cirkwi does not have permission to use your location.

Birka

Birka

Description

I mitten av 700-talet anlade kungen på Adelsö Birka för att utvidga och kontrollera handeln i regionen. Kungsgården låg på Adelsö, tvärs över sundet i väster. Kungen höll ordning i staden och skyddade den från att härjas och plundras.

Under sin blomstringstid hade Birka omkring 700-1000 invånare. Hit sökte sig köpmän med dyrbara handelsvaror från när och fjärran. I arbetskvarteren fanns många slags hantverkare: kammakare, bronsgjutare, pärlmakare, väverskor och andra. De bodde i enkla hus, ordnade i rader upp från bryggorna vid vattnet

År 830 kom den unge benediktiner-munken Ansgar till Birka. Han hade sänts ut av kejsaren Ludvig den fromme för att förkunna det kristna evangeliet för de hedniska folken i norr.

Under ett och ett halvt år predikade Ansgar i Birka och flera av stadens invånare lät döpa sig. Men Birka blev aldrig ett kristet samhälle.

Här levde hedningar och kristna sida vid sida fram till slutet av 900-talet. Då övertog Sigtuna Birkas roll och vikingastaden på Björkö övergavs

Technical information

Updated at : 18/08/2016
Lat : 59.331700959258Lng : 17.543277740479

Altimetric profile

Ratings and reviews

To see around
See more
Open
Close
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show