Déjà inscrit ? Connectez-vous
Gîte op de boerderij
Gîte op de boerderij
Gîte op de boerderij

Gîte op de boerderij

Crédit : Geopark Famenne-Ardenne

Gîte op de boerderij "Anastasia" is een partner van het Geopark Famenne-Ardenne. Onze partners krijgen het label "Geopark Famenne-Ardenne", een door de UNESCO erkend gebied.

Wat houdt uw activiteit in?

“Op onze boerderij doen wij aan permacultuur, waarin wij voortdurend experimenteren. Wij beoefenen al 25 jaar een landbouw met zorg voor de aarde. Nu bieden wij ook een vakantieverblijf met een grote capaciteit aan, in een apart milieuvriendelijk gebouw uit massief hout.”


Wat motiveerde u voor het keurmerk ‘Famenne-Ardenne Unesco Global Geopark’?

“Ik ben erg trots dat de Unesco het toekende aan ons grondgebied. Ik werk in het hart van het Geopark, meer bepaald in de Grot van Han, waarvoor ik ook al meer dan 20 jaar de promotie doe en ik hou heel erg van onze moeder aarde. Ik zou dus fier zijn om het Geopark te vertegenwoordigen in ons logies.”


Hanteert u een aanpak van duurzame ontwikkeling en milieuverantwoorde werkwijzen?

“Wij werken altijd al milieuverantwoordelijk en volgens de principes van duurzame ontwikkeling. Alle materialen van de gîte zijn ecologisch, onbehandeld en gebruiken weinig energie (meer dan lage energie, want het gaat om massief hout). Het regenwater wordt opgeslagen in bekkens en gefilterd door omgekeerde osmose. We gebruiken zonnepanelen en verwarmen met een grote houtketel. Daarnaast doen wij ook aan duurzame landbouw, zonder mechanisering en gericht op de vermenselijking van de aarde.”


KÖchli Isabelle – Zaakvoerster


Gegevens:

Les Hayettes, 126

6920 Wellin

084 38 96 67

koechli.isabelle@gmail.com

fermearcenciel.be

Infos techniques

128 Les-Hayettes
6920 Wellin
Lat : 50.083496Lng : 5.1129663
337 j

Les Storyguides à proximité

Les hébergements à proximité

En poursuivant votre visite, vous acceptez l'utilisation de cookies permettant d'améliorer votre navigation. Pour en savoir plus, cliquez ici. Vous avez également la possibilité de refuser la publicité personnalisée.