Already registered ? Log in
image utilisateur
Chaussée dse Tirlemont 508 A
1370 Jodoigne
3210812507
http://www.openchurches.be
m.huynen@eglisesouvertes.be
Jeugdkapel (Hoeselt)

Jeugdkapel (Hoeselt)

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog bouwden de jeugdbewegingen van Hoeselt deze kapel onder leiding van de onderpastoor Vliegen. In de achtermuur is een groot veldkruis ingemetseld met daarop de tekst: 'en niemand die mijn herkomst gist of er mijn bestemming wist.'

Maar de herkomst van het kruis is geen mysterie: het was de enige overblijver van een reeks veldkruisen die langs de oude weg tussen Hoeselt en Alden Biesen stond. De veldkruisen herinnerden aan een bloederig stukje geschiedenis: de Hoeselaren hadden een aantal knechten uit Alden Biesen overvallen. Degene die konden ontsnappen, werden ingehaald en gedood ter hoogte van het Biesenveld. De DUITSE ORDE richtte er ter herinnering deze veldkruisen op.

DE DUITSE ORDE
De Duitse Orde of Teutoonse Orde, was een geestelijke ridderorde die gesticht werd in 1190 in de tijd van de Kruistochten. De leden waren adellijke ridders die geloften van armoede, kuisheid en gehoorzaamheid aflegden. Naast geestelijke zorg en liefdadigheid was vooral de strijd tegen de andersgelovigen het ideaal van de orde. De priesters-broeders waren belast met de zielzorg terwijl de ridder-broeders ten strijde trokken. Oorspronkelijk werd de Duitse Orde ingezet in het Heilige Land, maar gaandeweg werd haar werkterrein steeds groter.

Technical information

Buckenslindestraat
3730 Bilzen
Lat : 50.844687126309Lng : 5.5040001869202
0 m
7 years