Already registered ? Log in
Zaal 5

Zaal 5


 

In deze zaal geen 19de-eeuwse deftige burgers, maar de keerzijde van de medaille. Kunstenaars als Isidoor Verheyden, Charles Van der Stappen en Constantin Meunier worden gerekend tot het Belgische sociaalrealisme. Voor hen geen geïdealiseerde voorstellingen maar wel het leven zoals het is.

 

Constantin Meunier begint als schilder van religieuze taferelen maar kiest in de  jaren 1880 definitief voor de arbeider. Vooral in zijn beeldhouwkunst verleent hij hem een indrukwekkende heroïek. Eind 19de eeuw verblijft hij enkele jaren in Leuven en maakt hij er zijn belangrijkste werken. Hij geeft les aan de stedelijke academie. Daarna breekt hij ook buiten de grenzen door als beeldhouwer.

 

De werken van Meunier zijn ontegensprekelijk van internationaal belang en in deze zaal heb je de unieke kans de originele gipsen van de hand van de kunstenaar te bewonderen.

Lat : 50.8783Lng : 4.70499
0 m
2 years

Be the first to comment !

By going on your visit, you accept the use of cookies improving your navigation. Click here to know more. You can also refuse personalized ads.