Already registered ? Log in
Zaal 4

Zaal 4


 

De negentiende-eeuwse bourgeoisie begroet je in deze portrettengalerij. Burgemeesters en notabelen, voorname dames en hun kinderen laten zich van hun mooiste kant zien. Allemaal zijn ze op een of andere manier verbonden met het Leuven van de negentiende eeuw. Alleen Nelly Rijk, de dame met de baby op haar schoot, was geen Leuvenaar. Haar portrettist, Jean-Baptiste Vander Hulst, was dat wel.

De statige dames en heren lieten zich graag door kunstenaars vereeuwigen. Voor het nageslacht, maar zeker ook om te pronken en hun status te etaleren. Enkel de rijken konden zich laten portretteren.

De portretschilders hebben oog voor detail en brengen hun modellen tot leven. De mannen gaan gekleed in hun beste kostuums, met vers gesteven kragen en de bakkebaarden mooi geschoren. De elegante vrouwen, zoals Nelly Rijk of Isala Van Diest, dragen glanzende satijnen jurken, met kanten kraagjes en glinsterende juwelen, hun haar gekapt volgens de laatste mode. 

Lat : 50.8783Lng : 4.70499
0 m
2 years

Be the first to comment !

By going on your visit, you accept the use of cookies improving your navigation. Click here to know more. You can also refuse personalized ads.