Already registered ? Log in
M Leuven

M Leuven


Een wel bijzonder korte naam - M - voor een museum dat zeer divers is en een heuse voorgeschiedenis heeft. Vroeger was dit het Stedelijk Museum Vanderkelen-Mertens, een hele mond vol. M, dat zijn deuren opende in 2009, presenteert aan de hand van een vaste collectie én tijdelijke tentoonstellingen een unieke mix van zowel oude als hedendaagse kunst: schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, video en film, design en architectuur. De gevarieerde vaste museumcollectie spitst zich toe op de kunstproductie in Leuven en Brabant, en is opgebouwd rond twee ankerpunten. Het hart ervan is een unieke laatgotische schilderijen- en beeldenverzameling. Tweede hoogtepunt is de 19de eeuw met schilderijen en beeldhouwwerk van diverse Vlaamse meesters.
M is een boeiende ontmoetingsplek waar altijd iets te beleven valt. Jong en oud, kinderen en gezinnen kunnen terecht in het museum voor een gezonde dosis kunst en cultuur. M organiseert elke eerste zondag van de maand een 'gezinszondag'; voor kinderen zijn er kindervernissages, en tijdens de schoolvakanties workshops en stages. Voor volwassenen zijn er lezingen en diverse interessante rondleidingen. Tijdens de zomermaanden bundelt M de krachten met 30cc en Het Depot voor het M-idzomerfestival: een trendy festival in en rond het museum met muziek, dans, comedy en woord.
Een verrassend, boeiend museum met een internationale uitstraling! Sinds kort is M ook open op maandag.

Lat : 50.8788Lng : 4.70483
0 m
2 years

Be the first to comment !

By going on your visit, you accept the use of cookies improving your navigation. Click here to know more. You can also refuse personalized ads.