Already registered ? Log in
Hotel Herberg de Smidse - entree

Hotel Herberg de Smidse - entree

De Smidse is sedert 1860 in het bezit van de familie Bessems. Toen nog een smederij met boerenbedrijf. Oma Bessems liet al rond 1900 op het weiland tegenover De Smidse toeristen met hun tentjes bivakkeren. Daarmee werd eigenlijk de grondslag gelegd voor Herberg De Smidse. Naast de smederij begon zij een winkeltje waar eerst vooral ijzerwaren, maar later ook koffie, rijst en andere levensbehoeften werden verkocht. Eigenlijk een soort winkel van Sinkel.

Op de plaats waar destijds de winkel was gevestigd werd de eetzaal (huidige Herberg) ingericht. Later werd het woonhuis een pension voor zomergasten. De oude smederij verdween en hier werd de winkel voortgezet. De winkel werd in de jaren 70 gesloten. Tegenwoordig is hier een appartement van de Smidse.

Waarom komt u gewoon niet even binnen? Hier is nog de sfeer van vroegere tijden en veel spullen in de Herberg herinneren hieraan.

Lat : 50.7721Lng : 5.91764
0 m
2 years

Be the first to comment !

By going on your visit, you accept the use of cookies improving your navigation. Click here to know more. You can also refuse personalized ads.