Already registered ? Log in
15. Gamla Järnhandeln

15. Gamla Järnhandeln


Det var Lennart Landberg, son till Nils, som ägde och jobbade i affären då Midvinterduell spelades in 1982. Han och Lars Molin umgicks och Lasse tittade ofta in i affären, så valet av inspelningsplats var given. Lennart berättar att han dock blev väldigt besviken då han inte fick spela järnhandlaren.  Han berättar vidare att Inspelningen skedd på en torsdag, den dag då tipset skulle lämnas in. En av stamkunderna ”travande rätt in i inspelningen” men stoppades och fick gå bakvägen. Skådespelaren Tommy Johnsson fördrev ”mellantiden” med att sitta på Lennart kontor och tippa. Och han glömmer aldrig Ingvar Hirdwalls min då han fick se vägmästarens (i filmen) Mercedes 190. Hirdwall som spelade bonden var då på väg till järnhandeln för att köpa cement för att försäkra sig om att denna gång skulle snöplogen inte kunna köra sönder hans mjölkpall.

Lennart Landberg hade även en Järnhandel i Öregrund på den tiden och han tror att Lasse även använde sig av den i sina filmer.

Echouboulains
Lat : 60.2881Lng : 18.2866
0 m
3 years

Be the first to comment !

En poursuivant votre visite, vous acceptez l'utilisation de cookies permettant d'améliorer votre navigation. Pour en savoir plus, cliquez ici