Already registered ? Log in
Aramis, de Musketier

Aramis, de Musketier

Geboren rond 1620, Aramis, de beroemde mantel- en degenheld, behoorde toe aan een familie met een brilliant militair verleden.

Zijn grootvader, de Hugenoten kapitein Pierre d'Aramitz, speelde een grote en sterke rol in de godsdienstoorlogen. De ma had drie kinderen met Louise de Sauguis, dochter van een lekenabt uit Soule.

Phébus, de oudste van de kinderen stierf vroeg.
Marie, de middelste trouwde in 1597 en bracht in 1598 de beroemde Comte de Tréville, luitenant-kapitein van de 'Mousquetaires' ter wereld.
Charles, de jongste, trad in dienst van de Musketiers die sinds 1634 onder het commando stonden van zijn neef.

Charles trouwde met Catherine de Rogue, de dochter van de heer van Espalungue, nabij Laruns. Ze kregen twee dochters en een zoon (Henry) die Alexander Dumas inspireerde.

In mei 1640 treed ook Henry in dienst van de Musketiers. De militaire archieven geven echter geen details over de staat van dienst van de Aramitz en ook niet wat er met hen gebeurde na de afschaffing van de musketiers in 1646.

In 1650 trouwt Henry, waarschijnlijk een protestant, de ultra-katholieke Jeanne de Béarn Bonasse. Ze hadden 4 kinderen, waarvan de tweede, Clément, uiteindelijk de abdij verkocht aan zijn neef.

Lat : 43.123Lng : -0.725827
0 m
2 years

Be the first to comment !

By going on your visit, you accept the use of cookies improving your navigation. Click here to know more. You can also refuse personalized ads.