Already registered ? Log in
Het Kasteel van Opdorp

Het Kasteel van Opdorp

Opdorp was een vrije heerlijkheid. Dit maakte van Opdorp een soort immuniteitsgebied. De heren van Opdorp en zijn bevolking hadden een grote zelfstandigheid op bestuurlijk en rechterlijk vlak. Blijkbaar betekende dit ook dat Opdorp een paradijs was voor smokkelaars en vluchtelingen.

De heren van Opdorp hadden uiteraard een kasteel. Het kasteel werd voor het eerst vermeld in de 16de eeuw als een omwalde burcht. Na verschillende verbouwingen werd het oude kasteel uiteindelijk volledig gesloopt in 1887 om plaats te maken voor een nieuw kasteel. In 1948 kwam het in handen van de paters van het Heilig Hart die er een jongenstehuis in onderbrachten.

Sinds 1984 vond ook het heemkundig museum Ter Palen er onderdak. Aan de hand van gebruiksvoorwerpen, foto's, werktuigen en maquettes willen zij het dagelijkse leven van onze grootouders aanschouwelijk maken.

Heemkundig museum Ter Palen
Vekenstraat 1 9255 Opdorp (Buggenhout)
Te Bezoeken:
Maart-Oktober: elke laatste zondag van de maand: 14u-17u.

Infos techniques

5-11 Vekenstraat
9255 Dendermonde
Lat : 51.0302Lng : 4.21764
0 m
1 year

Be the first to comment !

By going on your visit, you accept the use of cookies improving your navigation. Click here to know more. You can also refuse personalized ads.