Already registered ? Log in
Onze-Lieve-Vrouw van Vredekapel

Onze-Lieve-Vrouw van Vredekapel

Deze wegkapel zou opgericht zijn ter vervanging van een vroegere op een andere plaats, namelijk "aen het cruysen der Neerstraete en de straete naer Schaubekestraete en Suybroekestraete". Eind 1925 op initiatief van de pastoor en de buurtbewoners gebouwd op de huidige locatie aan de verspringende rooilijn tussen de huizen nummer 36 en nummers 38, afgewerkt in 1926 (confer jaartal op voorgevel).

Langwerpige rechthoekige wegkapel met iets breder achterste deel, onder overstekend zadeldak (kunstleien). Opgetrokken uit baksteen met knipvoegen en voorzien van een witgeschilderde gecementeerde voorpuntgevel op een hardstenen plint. Spitsboogvormige deur geflankeerd door twee pilasters in de vorm van spitsboognissen in een geprofileerde omlijsting. Boven de deuropening is het jaartal 1926 aangebracht en een banderol met opschrift: "B.V.O./ O.L.Vrouw / Van Vrede".

Infos techniques

9-29 Spurt
9220 Hamme
Lat : 51.083Lng : 4.13825
0 m
8 years

Lodgings nearby

By going on your visit, you accept the use of cookies improving your navigation. Click here to know more. You can also refuse personalized ads.